Het verschil tussen 2MMC en 3CMC

het verschil tussen 2MMC en 3CMC

Het kan je niet ontgaan zijn, de stoffen 2MMC en 3CMC. Het zijn research chemicals die in Nederland snel aan populariteit toenemen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen 2MMC en 3CMC? In dit artikel nemen we jullie mee op de antwoord naar deze vraag. We leggen jullie uit wat deze twee stoffen nou precies zijn en kijken ook naar de verschillen.

2MMC vs 3CMC

Voordat we het gaan hebben over het verschil tussen 2MMC en 3CMC moeten we natuurlijk eerst beter begrijpen wat deze stoffen überhaupt nou eigenlijk zijn. Beide stoffen behoren tot de groep van research chemicals ook wel nieuwe psychoactieve stoffen of designer drugs genoemd. Laten we is even inzoomen op deze twee stoffen en er een korte uitleg over geven.

Wat is 2-MMC?

2MMC staat ook wel bekend als 2-methylmethcathinone en is een stimulerende stof die behoort tot de groep van synthetische cathinonen. De stof bestaat nog niet zo erg lang en daarom is er ook nog niet heel veel over bekend. In eerste instantie werd de stof uitgebracht als legaal alternatief op 3-MMC nadat deze werd verboden.

Wat is 3-CMC?

3CMC beter bekend als 3-chloormethcathinone is net als 2-MMC een stimulerende stof die ook behoort tot dezelfde groep van synthetische cathinonen. 3-CMC kwam echter al wel iets eerder op de Nederlandse research chemicals markt. De stof bestaat dook voor het eerst op in 2014 maar nam pas in populariteit toe nadat 3-MMC werd verboden in 2021. Inmiddels is ook 3-CMC verboden in Nederland en andere landen van de Europese Unie.

Wat is het verschil tussen 2MMC en 3CMC?

Nu we even kort hebben uitgelegd wat beide stoffen precies zijn rust natuurlijk de vraag waar dit hele artikel om draait; wat is het verschil tussen 2MMC en 3CMC?

Beide stoffen zijn synthetische cathinonen maar toch zijn er echter wel verschillen tussen de twee. Het grootste verschil is de manier waarop de stoffen worden geproduceerd. 3-CMC is namelijk is gechloreerde stof die door het gebruik van chloor op de derde positie van de benzeenring is geplaatst. 2-MMC is een gemethyleerde stof waarbij de methylring op de tweede positie is aangebracht.

Het grootste verschil is dus hoe de stoffen worden gemaakt, maar is er ook een verschil tussen 2MMC en 3CMC qua werking? Dat leggen we je uit in de volgende alinea.

Wat is het verschil tussen 2MMC en 3CMC qua werking?

We weten nu dat er een verschil tussen 2MMC en 3CMC zit in de manier van productie. Maar zit er ook een verschil in de stoffen qua werking? Wij hebben een klein onderzoekje gedaan op verschillende forums om deze vraag beantwoord te krijgen.

Na een tijdje zoeken stuiten we op een forum waar onderzoekers en gebruikers hun bevindingen rapporteren. Een aantal van deze rapportages melden bijvoorbeeld dat 2MMC een stuk milder blijkt te zijn als 3CMC. Zo zeggen sommige gebruikers dat de rush die 3CMC geeft sterker is en ook langer duurt. Verder rapporteren de gebruikers van dit forum dat 3-CMC een sterkere craving geeft als 2-MMC. Een craving wil zeggen dat gebruikers van de stof sneller geneigd zijn om meer bij te nemen en langer door te gaan.

We kunnen uit deze rapportages dus eigenlijk wel opmaken dat het er zeker een verschil tussen 2MMC en 3CMC is qua werking.

Conclusie over het verschil tussen 2MMC en 3CMC

Onze conclusie over het verschil tussen 2MMC en 3CMC is dat beide stoffen wel veel vergelijkingen hebben maar toch ook compleet van elkaar verschillen. Niet alleen de manier waarop de stoffen worden geproduceerd verschilt van elkaar. Ook uit de verschillende rapportages die wij hebben bekeken over de werking zien we toch wel de nodige verschillen.

Het is natuurlijk inmiddels wel een feit dat 3-CMC verboden is geworden en daardoor niet meer legaal verkrijgbaar is in Nederland. 2MMC is nog wel gewoon legaal verkrijgbaar dus wil je een onderzoek doen naar deze stof? Kijk dan is op onze webwinkel. Hier kan je voordelig en vertrouwd 2MMC kopen. Heb je meer interesse in een legaal alternatief voor 3-CMC? Wij bieden nu ook 2CMC aan. De beste research chemicals kopen doe je natuurlijk bij research-chemicals.nl, de marktleider in Nederland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om jou een betere ervaring te bieden. Door verder te gaan, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Chat openen
Goeiedag 👋, ik sta je graag te woord. Kan ik je ergens mee helpen?